Doe de intake

Wat zijn de beste sport of hardloopschoenen?

Als je een sportzaal binnenloopt, zie je dat iedereen verschillende schoenen draagt. Maar wat is nu, voor welke activiteit, de juiste sportschoen? Met dit artikel wil ik je graag een aantal tips meegeven over het kiezen van de juiste sportschoenen. Met welke schoenen kun je het beste hardlopen of binnen trainen?

Hybride sportschoenen kiezen:

Tegenwoordig is de keuze uit sportschoenen enorm. Bij BASE Lifestyle zien we dat de meest voorkomende sportschoenen, de Reebok Nano’s of Nike Metcons zijn. Het grootste voordeel van deze schoenen is, dat ze een verschillende type schoenen combineren. Zo geven de Reebok Nano’s het comfort van een hardloopschoen, met daarin de stabiliteit van een gewichthefschoen. Deze schoenen zijn ontworpen om je te ondersteunen bij elke sportsessie. Of deze nu intens is of niet. Wat ons betreft een fijne sportschoen met veel comfort om binnen mee te trainen.

Ook de Nike Metcon schoenen zijn ideale schoenen voor een workout. Geschikt voor intensieve training, zoals bijvoorbeeld CrossFit of andere functionele trainingen. Ook zijn deze schoenen geschikt voor gewichtheffen of voor korte stukken rennen. Een bijzonder veelzijdige schoen dus. Dankzij de stevige binnenzool kun je voldoende kracht zetten bij de squat, zonder dat je schoenen oncomfortabel aanvoelen. De laatste leuke bijkomstigheid is dat deze schoenen er in talloze kleuren zijn. Je kunt ze zelf naar eigen zin ontwerpen. Origineler kan niet, toch?

De meeste mensen starten bij ons met hardloopschoenen. Dit is in de meeste gevallen niet de beste optie omdat een hardloopschoen weinig stabiliteit geeft aan de voet. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze aan het bewegen zijn op een luchtkussen. Je verliest hier veel kracht en accuraatheid mee. Het is daarom belangrijk om een goed te kopen die bij jou sport past. Ook voor hardlopen is het belangrijk dat je de juiste schoenen koopt en dat je met je nieuwe schoenen je trainingen rustig opbouwt.

Hardloopschoenen:

Denk je aan hardloopschoenen, dan denk je aan schoenen met veel lucht of gel in de zolen. Dit is zo gemaakt om goed af te kunnen wikkelen tijdens het hardlopen. Vaak zijn hardloopschoenen erg licht van gewicht en zijn ze er in allerlei vrolijke kleurtjes. Het fijne van een hardloopschoen is dat ze een deel impact van het hardlopen opvangen. Tijdens het hardlopen heb je veel profijt van demping, dit is iets wat je binnen tijdens krachttraining niet nodig hebt. Ons advies voor het aankopen van goede hardloopschoenen, is om altijd naar een fysieke winkel te gaan. Daar is de kans om de hardloopschoenen te testen, passen en meten. In een winkel kan een specialist naar je voeten kijken en je adviseren. Het voordeel hiervan is dat je kleine stukjes kunt rennen en echt aanvoelt hoe de schoen zit.

Hardlopen in de buitenlucht is zeker in deze tijd populairder dan ooit. Om jezelf te motiveren, mag je jezelf best eens verwennen met een paar goede hardloopschoenen. Maar hoe weet ik welke hardloopschoenen het beste bij mijn voeten passen?

Van Sloten Sport is een prachtig bedrijf waarmee wij een mooie samenwerking hebben. Martin van Sloten is sport podoloog en is daarmee gespecialiseerd in het aanmeten en adviseren van hardloopschoenen. Op het moment dat je nieuwe schoenen wilt aanschaffen is het belangrijk dat jij je tijdens je aankoop goed laat adviseren. Wat voor de één de perfecte schoen is, hoeft voor jou niet zo te zijn. Belangrijk is onder andere dat de schoen voldoende demping en stabiliteit heeft. En daarnaast dat je voldoende ruimte bij de tenen overhoudt. Loop je veel op onverharde paden? Dan is het wellicht fijn om een schoen te hebben, met meer grip.

Hardloopschoenen hebben een levensduur van zo’n 2 jaar of wanneer er ongeveer 800 tot 1000 km mee is gelopen. Wacht niet tot de levensduur van je schoenen verstreken is, maar begin tijdig met het afwisselen van je oude schoenen. Zo heb je op tijd je nieuwe loopmaatjes en voorkom je blessures.

Op zoek naar zo’n goede hardloopschoen? Van Sloten Sport – dé hardloopspecialist van de regio – adviseert over de aanschaf van schoenen en kleding geschikt voor wandelen, hardlopen, CrossFit, bootcamp, trail en functional fitness. Een voetmeting en loopanalyse zijn onderdeel van de service. 

En nu de winkel even op slot is, is bezorgen en adviseren aan huis voor het team van Van Sloten geen enkele moeite.

Als jij maar lekker kunt blijven sporten!
Neem een kijkje op www.vanslotensport.nl
Bel of mail met: 0318-556014
welkom@vanslotensport.nl


Geschreven door BASE Lifestyle

Onze sportschool richt zich op persoonlijke groei in plaats van spiergroei. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij meer uit het leven kunt halen. Dit doen we door training en coaching met elkaar te combineren.

Contact

Stel een vraag

Volg ons op Instagram

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op Facebook

Stuur ons een WhatsApp bericht

Gerelateerde artikelen

  Als er iets fijn is, is het wakker worden met een uitgerust gevoel. Vol energie je bed uit springen, om aan de dag te starten. Een goede nachtrust geeft je energie. Helaas is de ervaring dat veel mensen vaak moe opstaan of zelfs hun wekker snoozen. Volgende week komt daar een blog over. Soms betekent […]

  Ga naar →

  De methode die we je aanleren voor meer mobiliteit is ontwikkeld door Floris van der Giessen. In zijn vorige blog beschreef hij wat mobiliteit is en waarom het belangrijk is om mobiel te zijn. In deze blog beschrijft hij meer over he LAT-systeem. . Met deze methode maken we spieren los (flexibiliteit). Activeren spieren die […]

  Ga naar →

  Vakantie is een moment van ontspanning. Even helemaal niks hoeven, gewoon lekker tot jezelf komen. Of je nu naar Texel gaat, naar Bali of thuisblijft; de vakantieperiode is fijn. Wat voor bijna iedereen onlosmakelijk is verbonden aan vakantie vieren, is genieten van lekker eten en drinken. Een biertje bij de barbecue, een ijsje onderweg, een […]

  Ga naar →

Meld je aan voor een intake

Wil jij meer informatie over onze diensten? Meld je dan aan voor een vrijblijvende intake. We kijken ernaar uit je te ontmoeten en beter te leren kennen. De koffie staat voor je klaar!

Plan een intake
crossmenu