Class details

BASE Rehab zijn onze blessurebehandelingen waarbij we gebruik maken van de revolutionaire Mylogenics methode. Bij deze test-, en behandelmethodiek staat het boeken van resultaat centraal. BASE Rehab richt zich op het verkrijgen van een optimale balans tussen verschillende spieren in het lichaam. Wil je daar meer informatie over?

Blessures kunnen door verschillende manieren ontstaan door bijvoorbeeld een acuut trauma maar ook door een disbalans in het lichaam. Er is dan nog niet gelijk wat aan de hand omdat het lichaam heel goed kan compenseren. We krijgen pas klachten wanneer het lichaam niet meer in staat is om verder te compenseren. Wanneer een bepaalde spier niet meer goed haar opdracht kan uitvoeren dan moet een andere spier extra hard werken om dezelfde opdracht te voltooien. Hierdoor zal er een overbelasting ontstaan met alle gevolgen van dien.

De behandeling
Bij onze behandelingen richten wij ons dan niet op het gevolg maar gaan we opzoek naar de oorzaak. Dit doen wij door het hele lichaam te testen op verschillende functies. Wanneer we een afwijkende structuur tegenkom gaan we deze gelijk behandelen waarna we deze structuur nogmaals testen. Tijdens BASE Rehab is stress en voeding een belangrijk onderdeel van ons herstel. We gooien in een auto waar benzine in moet ook geen diesel toch? Dat werkt bij een menselijk lichaam niet anders. Stress en voeding kunnen pijnklachten en blessures in de hand helpen. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten. De kosten zijn €65,- per behandeling.

Q&A

Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

Wij helpen iedereen, van topsporters of zakenman tot aan een huisvrouw. Hieronder vind je een overzicht van verschillende blessures die bij ons de revue al zijn gepasseerd.
· arthritis (reuma)
· nekpijn
· achillespees ontsteking
· onderbeenblessures
· enkel problemen
· pees ontstekingen
· biceppees ontstekingen
· polsblessures
· bovenbeenblessures
· frozen shoulder
· zenuwpijn
· kneuzingen
· slijmbeursontstekingen
· golfblessures
· spierscheuren
· handblessures
· spierverrekkingen
· heupblessures
· schouderpijn
· Jumpers knee
· ilio tibiaal frictie syndroom
· schouderblessures
· tenniselleboog
· knieblessures
· voetpijn
Neem contact op om uw oplossing te bespreken.

Hoelang duurt het voor ik resultaten merk?

In het merendeel van de gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al een positief resultaat. Dit kan zijn als gevolg van een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van “doof gevoel” in de ledematen. Vanwege de hoge effectiviteit van onze diensten duren de behandelingen relatief kort. Afhankelijk van de klacht zijn tussen de 2 a 8 behandelingen noodzakelijk. Een eenmalige behandeling is geen uitzondering voor chronische klachten.

Is Mylogenics™ hetzelfde als andere behandelmethoden, zoals fysiotherapie, chiropractie (etc)?

Absoluut niet. Mylogenics™ is erg specifiek. Doordat de behandelaar met specifieke technieken en testen zeer snel een duidelijk beeld krijgt over de oorzaak van de klachten en niet het gevolg zal de effectiviteit van de diverse technieken enorm toenemen. Het verdwijnen van klachten na éénmalige behandeling zijn geen uitzondering, zelfs voor chronische klachten. Daarnaast heeft de behandelaar ook veel kennis over training, voeding en coaching. Dit is van essentieel belang om duurzame resultaten te behalen.

Komen mijn klachten terug?

Omdat je tijdens BASE Rehab veelal een duidelijk beeld krijgt over de daadwerkelijke oorzaak van de klachten. Kan de behandelaar je specifieke adviezen geven en leer je indien nodig preventieve oefeningen om herhaling te voorkomen. Hierdoor is de kans dat de klacht terugkomt of zich herhaalt erg laag.